Laatste Nieuws

Oud en nieuw

 

Het aftellen naar 2020 is begonnen. Wij wensen u een fijne jaarwisseling. Helpt u mee om oud en nieuw veilig te houden? Bekijk de volgende tips.

Vuurwerk kopen kan op 28, 30 en 31 december. Koop uw vuurwerk altijd bij een winkel met een vergunning. In Delft zijn dit de volgende winkels. De verkoper mag naar uw identiteitsbewijs vragen.

WinkelAdres
Primera Dasstraat    Dasstraat 12-14
Vuurwerkwinkel Delft Haagweg 129
Delfts Vuurwerkpaleis Neringstraat 5
Flink Vuurwerk Vulcanusweg 261
Oud en nieuw

Vuurwerk gekocht? Bewaar het op een droge en koele plaats. En buiten het bereik van kinderen.

Veilig afsteken

Gaat u vuurwerk afsteken? Of er buiten naar kijken? Bescherm uw ogen met een veiligheidsbril. Bij het afsteken van vuurpijlen bent u verplicht om een lanceerstandaard te gebruiken. Steek geen vuurwerk af op een plek waar dit gevaar, schade of overlast kan opleveren.

Gratis vuurwerkbril

Als u vuurwerk koopt, krijgt u een veiligheidsbril en een aansteeklont. Op 30 en 31 december kunt u ook gratis een veiligheidsbril ophalen bij het stadskantoor. Wees er snel bij, want op is op!

Wanneer afsteken?

Vuurwerk afsteken mag alleen op oudejaarsavond tussen 18.00 uur 's avonds en 2.00 uur 's nachts. Steekt u daarvoor of daarna vuurwerk af? Dan kunt u een boete krijgen van € 100. En de politie neemt uw vuurwerk in beslag.

Vuurwerkvrije zone

Bewoners kunnen een gebied vuurwerkvrij verklaren. Het speeltuintje in Hof van Delft is zo'n gebied. Omwonenden hebben met elkaar afgesproken hier geen vuurwerk af te steken. Dit staat ook op borden. De bewoners zijn zelf verantwoordelijk om het gebied vuurwerkvrij te houden.

Vreugdevuren

In Delft zijn dit jaar geen vreugdevuren. Hiervoor is geen vergunning aangevraagd.

Geen open vuur

Het is niet toegestaan om in uw tuin of op straat afval te verbranden of vuurtonnen te gebruiken. Van 22 december tot en met 2 januari mag u ook geen fakkels, sfeervuren (zoals terrashaarden) of vuurkorven gebruiken.

Overlast melden

Steekt iemand vuurwerk af op een tijd dat dit niet mag? Of heeft iemand illegaal vuurwerk? Meld dit bij de politie (telefoon: 0900-8844). Doet u liever een anonieme melding? Bel dan 0800-7000.

Vernielingen

Het gebruik van zwaar vuurwerk leidt vaak tot vernielingen. Wie schade veroorzaakt riskeert straf. De gemeente en politie zetten zich in om overtreders te achterhalen. Uw hulp is daarbij onmisbaar. Ziet u dat iemand schade veroorzaakt door het afsteken van vuurwerk? Bel 112.

Afval opruimen

Ruim altijd het afval van uw vuurwerk op. Laat ook geen lege flessen achter op straat. Plaats uw afvalzakken en containers niet met oud en nieuw langs de weg. Doe dit alleen op de ophaaldag. Wilt u van uw kerstboom af? Op de website van Avalex ziet u waar u deze heen kunt brengen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over vuurwerk op de website van de Rijksoverheid.
Terug
vrijdag 20 december 2019 07:27:10 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob