Laatste Nieuws

Donderdagavond wordt de politieke avond

 

De gemeenteraad van Delft gaat vanaf januari 2020 op een nieuwe manier vergaderen. Donderdagavond wordt de vaste politieke avond waarop alle commissies vergaderen. Deze avond begint in de regel om 19.00 uur. De nieuwe structuur is gebaseerd op drie pijlers: beeldvorming, oordeelsvorming en besluitvorming. De raadscommissies die de raad advies geven, blijven bestaan. De manier waarop en wanneer ze dat doen, verandert wel. 

De raadscommissies doen bijvoorbeeld aan beeldvorming door stukken te lezen, op bezoek te gaan, in gesprek te gaan en vragen te stellen aan elkaar, de inwoners, betrokkenen, deskundigen, het college en de ambtenaren. Raads- en commissieleden nemen geen standpunten in en er is geen discussie.

Donderdagavond wordt de politieke avond

Oordeelsvorming: debatteren

De oordeelsvorming gebeurt in commissievergaderingen. In deze fase nemen de commissie- en raadsleden een voorlopig standpunt in. Zij wisselen argumenten uit en proberen elkaar te overtuigen.

Besluitvorming: beslissen

In de raadsvergadering gaan de raadsleden verder met het debat, leggen hun standpunten uit en nemen samen een besluit.

Commissie Ruimte en Verkeer

Op donderdag 9 januari vergadert de Commissie Ruimte en Verkeer. Dat is dan de eerste keer dat er op de nieuwe manier wordt vergaderd.
Terug
vrijdag 20 december 2019 07:47:18 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob