Laatste Nieuws

'Relatief rustig'

 

De jaarwisseling is relatief rustig verlopen, stelde burgemeester Marja van Bijsterveldt op nieuwjaarsdag. Daarmee bedoelde ze dat de jaarwisseling is verlopen volgens een patroon waaraan we inmiddels gewend zijn. Dit laat ze weten in een brief aan de raad.

In haar brief signaleert ze ook dat het besef groeit dat… ‘we ons oprecht moeten afvragen of we de jaarwisseling in de toekomst wel op deze wijze moeten laten plaatsvinden.’ De brandweer is 63 keer uitgerukt. De politie heeft 13 aanhoudingen verricht. Ook is 4 keer ingegrepen bij de opbouw van illegale vreugdevuren. De financiële schade zal eind deze maand bekend zijn.

'Relatief rustig'

Waardering

Komende weken wordt de jaarwisseling en de samenwerking met partners geëvalueerd. Daarop vooruitlopend spreekt Van Bijsterveldt haar grote waardering uit voor de inzet van hulpdiensten – het jongerenwerk van Delft voor Elkaar, Avalex, gemeente, gemeente en vrijwilligers zoals de buurtvaders van Buitenhof. ‘Hun inzet heeft in grote mate bijgedragen aan het relatief rustige verloop van de jaarwisseling in Delft.’
Terug
vrijdag 17 januari 2020 08:47:50 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob