Laatste Nieuws

Hoe laat je tijd zien?

 

Hoe kun je tijd zichtbaar maken in het stadskantoor? Delftse basisschoolleerlingen zijn hier sinds september vorig jaar mee aan de slag. Dit was een ontwerpopdracht van de gemeente. De scholieren hebben per klas een mooiste ontwerp gekozen. En nu is het tijd dat ze hun hun oplossingen presenteren aan een jury en belangstellenden. Dat doen ze vrijdag in Theater de Veste.

De ontwerpteams van zes verschillende basisscholen presenteren vrijdag hun zelfbedachte oplossingen. Ze werkten volgens een ontwerpproces, met creatieve sessies, interviews met de doelgroep en een pakket van eisen. Ze bouwden prototypes van de ontwerpen. Elke klas koos een ontwerp om aan de jury te presenteren. Na de eindpresentatie worden de ontwerpen van 20 februari tot 13 maart tentoongesteld in het stadskantoor. Als het mogelijk is, wordt het winnende ontwerp uitgevoerd.

Hoe laat je tijd zien?

Techniek, wetenschap en cultuur

Dit project is een samenwerkingsproject van DOK en het Wetenschapsknooppunt van de TU Delft. Het project wordt samengevoegd tot een generieke lessenserie. Met deze opdracht wil de gemeente Delft bijdragen aan techniek-, wetenschaps- en cultuuronderwijs. Andere gemeenten hebben inmiddels interesse getoond.

Belangstellenden zijn welkom

De eindpresentatie vindt vrijdag 24 januari plaats van 9.30 – 11.00 uur in Theater de Veste, Asvest 1. Belangstellenden zijn welkom om de presentaties en prijsuitreiking bij te wonen.

Foto: Aron Visuals op Unsplash
Terug
vrijdag 24 januari 2020 06:46:35 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob