Laatste Nieuws

'Het dagelijks leven verbeeld'

 

Ter afronding van de kunstmanifestatie ‘Gewoon Bijzonder’, met onder meer Narrow House, organiseren 38CC en Filmhuis Lumen een korte serie films met lezingen en gasten. Titel:  ‘Het dagelijks leven verbeeld’.

De reeks opent op donderdag 23 januari met Snelweg nl. Bijna nergens ter wereld vind je zoveel snelwegen zo dicht op elkaar als in Nederland. Regisseur Ben van Lieshout maakte over deze enorme asfaltdichtheid een poëtische roadmovie, met hier en daar geklaag. Lelijkheid is troef onderweg, maar een oordeel wordt niet geveld, het is rijden zonder bespiegelingen, met uitsluitend de opdracht om te kijken. De regisseur is bij de voorstelling in Lumen te gast om over zijn film te praten. Aanvang 19.30 uur.

'Het dagelijks leven verbeeld'

The Essential

Op zondagmiddag 26 januari vertellen Martin en Inge Riebeek over hun fascinerende filmproject ‘The Essential’.  Waar draait het om in het leven? - dat is de vraag die de makers stellen aan gewone mensen over de hele wereld. Ruim 500 verhalen van mensen uit meer dan 20 landen zijn al met de camera vastgelegd. De videoportretten hebben het karakter van persoonlijke ontmoetingen. Het zijn minidocumentaires waarin een leven wordt samengebald in een paar minuten. Ontroerend en herkenbaar tegelijk. Een deel van ‘The Essential’ is te zien in 38CC. Een andere selectie wordt vertoond in Filmhuis Lumen, in aanwezigheid van de makers. Aanvang 15.00 uur.

Foto: still uit ‘The Essential’, Martin en Inge Riebeek
Terug
vrijdag 24 januari 2020 06:49:50 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob