Laatste Nieuws

75 jaar vrijheid

 

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog werd beëindigd. De gemeente wil dit herdenken, vieren, koesteren en doorgeven. Verschillende initiatieven, vanuit de gemeente én van Delftenaren, worden momenteel ontwikkeld en uitgewerkt.

Vrijheid herdenken en doorgeven, hoe doen we dat? Onder meer door het organiseren van debatten, concerten, films, sport en bewegen én met vrijheidsmaaltijden in de stad, die in het teken staan van vrijheid en verbinding. Iedereen kan meedoen – kom in beweging voor vrijheid!

75 jaar vrijheid

Vrijheidsmaaltijden

In heel Nederland worden op 5 mei vrijheidsmaaltijden georganiseerd. In Delft doen we dit de hele maand mei. Tijdens een vrijheidsmaaltijd delen (ten minste zes) mensen die gewoonlijk niet met elkaar ontbijten, lunchen of dineren, samen een maaltijd en
spreken ze met elkaar over thema’s als vrijheid en onvrijheid. Een vrijheidsmaaltijd kan een ontbijt zijn met zelfgesmeerde broodjes, een driegangendiner met luxe producten – wat u wilt!

Zelf organiseren?

Wilt u ook een vrijheidsmaaltijd organiseren? De gemeente biedt ondersteuning, met ideeën hoe die te organiseren, een vergoeding voor de onkosten van de maaltijd en materiaal voor de aankleding van de tafel(s). Wilt u meer weten of zich aanmelden, stuur dan een e-mail naar coördinator Monique Toonen, vrijheidsmaaltijdendelft@gmail.com.
Terug
vrijdag 31 januari 2020 08:30:17 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob