Laatste Nieuws

Hoogste punt Pro Grotius bereikt

 

Woensdag 12 februari was het zover, de viering van het hoogste punt van de nieuwe Praktijkschool Pro Grotius aan de Vulcanusweg. Daarmee ligt de bouw van de eerste aardgasvrije school in Delft op schema. Vanaf het nieuwe schooljaar kunnen leerlingen en docenten terecht in hun nieuwe gebouw.

Het gebouw is afgestemd op het specifieke onderwijs dat in de praktijkschool wordt geboden. In dit onderwijs laat de praktijkschool leerlingen anders leren. Door een combinatie van stages, theorie- en praktijkvakken krijgen de leerlingen een basis mee om, na het behalen van het praktijkschooldiploma, een vervolgopleiding en/of passend werk te kunnen vinden.

Hoogste punt Pro Grotius bereikt

Hergebruik

In het ontwerp van Liesbeth Janson (Studio Huijgens, Den Haag) komen oud en nieuw samen. De vroegere kleuter- en lagere school worden hergebruikt. De school huisvest straks praktijklokalen voor kunst & cultuur, techniek, horeca, zorg & welzijn, detailhandel en mode & textiel. Het schoolrestaurant en de moestuin bieden niet alleen een leerplek voor de leerlingen zelf, maar vormen daarnaast ook een verbinding met de wijk.

Talenten

Onderwijswethouder Hatte van der Woude is blij met de nieuwbouw van de praktijkschool: “De leerlingen op het Pro Grotius krijgen les op hun eigen niveau en zoveel mogelijk in praktische lessen. De leerlingen ontdekken met hulp van de docenten wat hun talenten zijn en waar zij nog beter in kunnen worden. Ook leren de leerlingen hoe je samenwerkt en hoe ze over een paar jaar op eigen benen kunnen staan. Zo worden ze voorbereid op het leven na school. Daarbij hoort een onderwijsaccommodatie die past bij een moderne opleiding voor praktijkonderwijs.”
Terug
donderdag 13 februari 2020 18:31:07 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob