Laatste Nieuws

'Waar is nog een parkeerplek?'

 

U heeft ze vast wel eens gezien – en misschien ook uw voordeel mee gedaan: de borden langs de straat die aangeven hoeveel vrije parkeerplekken er nog in de verschillende parkeergarages zijn. De gemeente heeft deze gegevens nu als open data aangeboden. Web- en appbouwers gebruiken die data om een reisadvies op maat te geven – gegarandeerd eindigend bij een parkeerplek.

Via de Onderweg-app van de ANWB en www.prettigparkeren.nl kunt u naar veel plaatsen een reis plannen, die uitmondt bij een lege parkeerplek. Nu ook in Delft. De gemeente heeft de statische gegevens (zoals de locatie en tarieven) en dynamische gegevens (aantal vrije parkeerplekken) van de parkeergarages Prinsenhof, Phoenix, Zuidpoort en Markt vrijgegeven.

'Waar is nog een parkeerplek?'

Minder zoeken, minder uitstoot, verkeersveiliger

Doordat Prettig Parkeren en de ANWB deze data benutten om reisadviezen op maat aan te bieden, hoef je als automobilist niet meer op zoek te gaan naar een geschikte parkeerplek in Delft. Dat voorkomt zoekverkeer. En dat zorgt voor meer veiligheid in het verkeer en minder uitstoot van schadelijke stoffen. En kan op termijn ook leiden tot minder ‘zichtvervuiling’ van de borden langs de straat met daarop het aantal vrije parkeerplekken; die kunnen dan worden verwijderd.
Terug
vrijdag 21 februari 2020 06:38:05 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob