Laatste Nieuws

Record voor Pieter de Hooch-tentoonstelling

 

De tentoonstelling Pieter de Hooch in Delft. Uit de schaduw van Vermeer heeft een recordaantal bezoekers naar Museum Prinsenhof Delft getrokken. Ruim 90.000 bezoekers bezochten de expositie over deze beroemde 17de-eeuwse Delftse meester. De tentoonstelling Vermeer komt thuis uit 2016 was met 57.000 bezoekers tot nu toe de best bezochte expositie in het Delftse museum.

 

Directeur Janelle Moerman laat weten dat het museum talloze positieve reacties van individuele bezoekers kreeg. Dat was naast de unaniem lovende recensies in de nationale en internationale media. “Met de expositie hebben we Pieter de Hooch niet alleen het podium kunnen bieden dat hij verdient. Hij is nu ook onlosmakelijk met Delft verbonden en definitief uit de schaduw van Vermeer getreden.”

Record voor Pieter de Hooch-tentoonstelling

Hoog rapportcijfer

Bezoekers gaven de expositie een rapportcijfer van 8,4. 75% gaf aan speciaal voor de expositie naar Delft te zijn gekomen. 13% van de bezoekers bleef in Delft overnachten. Dat komt neer op 14.500 overnachtingen. Circa 10% van de bezoekers kwam uit het buitenland. De meeste online tickets hiervan werden verkocht aan bezoekers uit de omliggende landen: Frankrijk, België, Groot-Brittannië en Duitsland. Gemiddeld gaf een bezoeker € 69,50 per persoon uit in de stad. Dat is goed voor ruim € 6 miljoen aan uitgaven in de stad.

Schoolbezoek en bijzondere ontvangsten

Onder de 90.000 bezoekers waren 2.000 kinderen (71 schoolklassen) uit het lager en voortgezet onderwijs. Daarnaast zijn aparte ontvangsten georganiseerd zoals speciale avonden exclusief voor vrouwen en bewoners met een diverse culturele achtergrond. Ook was er een dag voor leden van CODART (een internationale netwerkorganisatie voor conservatoren van Nederlandse en Vlaamse kunst) en een uitverkocht symposium in samenwerking met RKD Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis.

Nationale tentoonstellingsprijs

In 2017 ontving Museum Prinsenhof Delft de Turing Toekenning I, de prijs voor het beste tentoonstellingsplan van een Nederlands museum voor de periode 2018-2020. De Turing Foundation was hoofdbegunstiger van de tentoonstelling.




Terug
vrijdag 21 februari 2020 06:41:44 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob