Laatste Nieuws

Méér mensen passend werk

 

Acht organisaties op het gebied van werk en welzijn hebben zich verbonden aan een nieuw en ambitieus plan om mensen met langdurige bijstand aan een passende baan te helpen.

De acht organisaties – Werkse!, Delft Support, PerspeKtief, Stunt, Delft voor Elkaar, GGZ Delfland, Firma van Buiten en Ipse de Bruggen – hebben samen een ‘Big, Hairy, Audacious Goal’ (BHAG) geformuleerd, een groots en uitdagend doel: het aantal bijstandsgerechtigden moet in de komende vier jaar worden gehalveerd. Van circa 3.500 mensen, een aantal dat al jaren vrij stabiel is, naar 1.750 in 2023.

Méér mensen passend werk

Zeg JA-team

De acht organisaties gaan aan de slag met diverse pilots en nieuwe initiatieven, vooral gericht op mensen die al vijf jaar of langer bijstand hebben. Zo heeft Werkse! zes professionals aangenomen om deze mensen langdurig intensief te kunnen begeleiden.
Elke drie weken komen professionals van de organisaties bij elkaar in het zogeheten Zeg JA-team, om te bespreken wat iedereen kan doen om iemand uit de doelgroep vooruit te helpen.

Deal

Verder wordt aan werkgevers gevraagd om meer en ander werk aan te bieden aan de kandidaten, zodat vraag en aanbod beter aansluiten en meer mensen passend werk vinden. In juni zullen de eerste Delftse werkgevers een BHAG-deal ondertekenen.
Terug
vrijdag 21 februari 2020 06:44:35 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob