Laatste Nieuws

Project Tijd in stadskantoor

 

Hoe kun je tijd zichtbaar maken in het Delftse stadskantoor? Die vraag legde de gemeente voor aan acht klassen van basisscholen. Sinds 20 februari zijn de ontwerpen in het stadskantoor te bekijken.  

Met de ontwerpvraag was een prijs te winnen voor het meest originele, functionele en aansprekende ontwerp. De leerlingen werkten twee tot drie maanden aan de ontwerpvraag, begeleid door hun leraren en gastdocenten. Ze werkten volgens een ontwerpproces, met creatieve sessies, interviews met de doelgroep en een pakket van eisen en wensen. Vervolgens bouwden ze prototypes van de ontwerpen en daaruit koos elke klas één ontwerp om te presenteren voor de vakjury, bestaande uit vertegenwoordigers van TU Delft en de gemeente.

Project Tijd in stadskantoor

Mozaïek winnaar

Juryvoorzitter Rob Mudde en wethouder onderwijs Hatte van der Woude maakten op 24 januari het winnende ontwerp bekend: groep 8 van het Mozaïek Hof van Delft. Het ontwerp bestaat uit twaalf iconische Delftse gebouwen die tijdens de dag één voor één oplichten. Daarnaast was er een innovativiteitsprijs voor groep 8 van de Horizon Brahmslaan.

Interesse

Project TIJD is een samenwerkingsproject van DOK en het Wetenschapsknooppunt TU Delft. In het Wetenschapsknooppunt TU Delft werken medewerkers, onderzoekers en ontwerpers van de TU Delft samen met leerkrachten basisonderwijs aan projecten waarbij het ontwerpproces centraal staat. De gemeente Delft wil met deze opdracht bijdragen aan techniek‐, wetenschaps‐ en cultuuronderwijs. Andere gemeentes hebben inmiddels interesse getoond.

De ontwerpen zijn tot 13 maart te zien op maandag tot en met donderdag 8.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 20.00 uur. 
Terug
vrijdag 21 februari 2020 06:47:29 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob