Laatste Nieuws

EUR zegt YES tegen Delft

 

De Erasmus Universiteit Rotterdam gaat samenwerken met YES!Delft. De Rotterdamse universiteit ziet het aanjagen van ondernemerschap als middel om haar maatschappelijke invloed te vergroten.

Het College van Bestuur van de universiteit en de directie van YES!Delft hebben hiervoor een intentieverklaring ondertekend. Zo komt er een programma van YES!Delft in Rotterdam. Dat stimuleert ondernemerschap onder studenten en personeel. Door deze samenwerking worden lopende initiatieven van de Erasmus Universiteit verrijkt met de expertise van YES!Delft.

EUR zegt YES tegen Delft

Mooie stap

“Met YES!Delft hebben wij een stevige partner gevonden om ondernemerschap binnen onze universiteit verder aan te wakkeren”, zo laat Hans Smits, interim-voorzitter College van Bestuur van de EU, weten. Ook collegevoorzitter van de TU Delft Tim van der Hagen ziet alleen maar voordelen: “Het verder bundelen van de krachten met de EUR is een mooie volgende stap om ondernemerschap in onze regio te stimuleren.”

Maatschappelijk en sociaal

De ambitie is een duurzame samenwerking vorm te geven waar alle partners van profiteren. Het aanmoedigen van ondernemerschap biedt de EUR kansen om de banden met de lokale, maar ook mondiale stakeholders aan te halen. De universiteit kan zo een bijdrage leveren aan onder andere maatschappelijk en sociaal ondernemerschap.

Nieuwe ondernemingen

Evert Jaap Lugt managing director YES!Delft tenslotte: “Deze samenwerking zal leiden tot vele nieuwe ondernemingen. De basis wordt gevormd door het samenbrengen van de diverse talenten van TU Delft en de EUR.”  
Terug
vrijdag 28 februari 2020 07:07:38 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob