Laatste Nieuws

Internationale Vrouwendag in Delft

 

Voor Delft geen Internationale Vrouwendag, maar een tiendaags Internationaal Festival! Thema van dit jaar: vrijheid.

Selma Akozbek, voorzitter Stichting 8 maart: “Bij mijn weten is Delft de enige stad waar Internationale Vrouwendag zó uitgebreid wordt gevierd. Dat kunnen we, omdat er zoveel burgerinitiatieven, stichtingen, verenigingen en bedrijven meedoen. Wij als Stichting 8 maart zorgen ervoor dat alle activiteiten op één website te vinden zijn. Dagelijks komen er nieuwe bij.”

 

“Op dinsdag 3 maart is de kick-off. Burgemeester Marja van Bijsterveldt geeft het startsein en natuurlijk wordt ook de Power Award 2020 uitgereikt. Net als andere jaren zetten we dan mensen in zonnetje die – met name gelet op vrouwen – op een bijzondere manier bijdragen aan gelijkwaardigheid, diversiteit en een inclusieve samenleving.”

Internationale Vrouwendag in Delft

Spreeksters

“Daarna is er tot en met 12 maart  van alles te doen. Voorbeelden: ‘body and mind’, waarbij een beweegcoach vrouwen leert beter met stress om te gaan. Een ‘vrijheidsreis’, waarbij mensen van verschillende generaties en achtergronden ons laten kennismaken met hun ervaringen op gebied van vrijheid. Op 7 maart is er een groot vrijheidsfestival voor álle vrouwen in Delft en omstreken, met wethouder Hatte van de Woude en andere leuke spreeksters. En er gebeurt nog veel meer – teveel om zo op te noemen. Het is trouwens niet alleen voor vrouwen hè. Bij een aantal activiteiten, waaronder de opening, zijn mannen ook welkom.”

Kiezen

“Wat vrijheid voor mij persoonlijk betekent? Dat je vrij bent om zelf je studie te kiezen en je partner. Dat vrouwen en mannen economisch op eigen benen staan. Vrijheid betekent voor mij ook de mogelijkheid om je eigen identiteit te hebben, of je nou vrouw of man bent, hetero, homo of lhbti. En nog een belangrijk uitgangspunt: vrijheid vier je niet alleen; dat vier je sámen. Kom je ook?”  
Terug
vrijdag 28 februari 2020 07:27:25 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob