Laatste Nieuws

Patiënt met COVID-19 in Delft

 

Een inwoner van Delft is besmet geraakt met het coronavirus (COVID-19). Na laboratoriumonderzoek in 2 labs stelde het RIVM dit resultaat zaterdagavond vast. De patiënt, die geen link heeft met de eerder gevonden patiënten, was vorige week in Lombardije (Italië). Zij zit in thuisisolatie. GGD Haaglanden brengt in kaart met wie deze patiënt contact heeft gehad door middel van contactonderzoek.

Contacten van de patiënt zullen door de GGD benaderd worden en moeten twee keer per dag hun temperatuur opnemen. Mochten deze contacten klachten krijgen die passen bij het nieuwe coronavirus, dan worden zij ook in isolatie geplaatst en getest op het nieuwe coronavirus.

Patiënt met COVID-19 in Delft

Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de patiënt. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.

Wat kunt u zelf doen?

De belangrijkste maatregelen die u zelf kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn:

Als u zich zorgen maakt

Voor het meest actuele advies hoe u kunt handelen bij klachten kunt u de vragen en antwoorden op de website van het RIVM raadplegen.

Meer informatie

Kijk voor actuele informatie over het coronavirus op:

Meer informatie over de rol van de GGD vindt u op de website van GGD Haaglanden.

Telefonisch contact

Het landelijke telefoonnummer voor informatie over het coronavirus is 0800-1351 (tussen 8.00 en 20.00 uur).

Studenten van de TU Delft met vragen over het coronavirus kunnen bellen met het informatienummer 015-2789111.
Terug
woensdag 4 maart 2020 10:07:02 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob