Laatste Nieuws

Tekenen van samenwerking

 

Vanaf 14 maart is in Museum Paul Tétar van Elven aan de Koornmarkt 67 de tentoonstelling ‘Drawing Rooms – Tekenen in het onderwijs aan de TU Delft en haar voorlopers’ te zien. Drawing Rooms schetst de band tussen dit museum en de TU Delft - en het verband tussen de onderwijspraktijk van toen en nu.

Paul Tétar van Elven was kunstschilder én 40 jaar lang handtekenleraar aan wat later de TU Delft zou worden, de Koninklijke Akademie en de Polytechnische School. Het museum en de TU Delft gaan nu met Drawing Rooms de onderwijspraktijk van Tétar van Elven en het huidige onderwijs met elkaar in verband brengen. Het tekenen als onderwijsmethode speelt hierin een verbindende rol.

Tekenen van samenwerking

Rol van het tekenonderwijs vroeger en nu

Een deel van de tentoonstelling toont objecten uit het erfgoed van de TU Delft, die een rol hebben gespeeld in het tekenonderwijs. Een ander deel van de tentoonstelling toont de onderwijspraktijk van nu, waarbij studenten Bouwkunde tekenen inzetten als presentatiemiddel en onderzoeksmethode. De vaste opstelling van Museum Paul Tétar van Elven biedt, behalve een interessant inkijkje in het huiselijk leven van de 19de eeuw, ook een overzicht van het oeuvre van Paul Tétar van Elven.


Op vrijdag 13 maart vindt de officiële opening plaats. Kijk voor meer informatie op de website van de TU Delft.
Terug
woensdag 4 maart 2020 10:24:20 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob