Laatste Nieuws

Studentenwoningen op 6 minuten van station Delft Campus

 

De gemeenten Schiedam en Delft werken samen om een deel van het tekort aan studentenhuisvesting op te lossen. Op de locatie Schieveste wil Ontwikkelcombinatie Schieveste (OCS) circa 3.000 woningen bouwen – met onder andere 450 woningen voor studenten. Zij kunnen vanaf station Schiedam Centrum met de sprinter binnen zes minuten op station Delft Campus arriveren. Wethouders Karin Schrederhof (Delft) en Fahid Minhas (Schiedam) tekenden op 4 maart 2020 de overeenkomst over de studentenhuisvesting.

“Schiedam en Delft bieden hiermee een permanente oplossing voor de vraag naar woningen voor studenten”, zegt de Schiedamse wethouder Fahid Minhas.

Studentenwoningen op 6 minuten van station Delft Campus

 “Wij halen een nieuwe doelgroep binnen die gebruikmaakt van de middenstand en de voorzieningen in de stad en die daarmee een bijdrage levert aan de levendigheid in de stad. Bovendien kunnen we deze hoogopgeleide groep aan de stad binden. Er zijn voor hen op onze innovatieve bedrijventerreinen ’s-Gravelandsepolder en Spaanse Polder en in de havens genoeg banen.”

Kansen

“Delft is een studentenstad en de verwachting is dat de groei van studenten de komende jaren zal doorzetten”, zo licht wethouder Karin Schrederhof deze samenwerking toe. “Om de druk op de woningmarkt te reguleren, kijken we verder dan alleen naar de gemeente Delft. De huisvesting van studenten biedt namelijk ook kansen voor een versterking van de regio. Het bouwen van studentenwoningen in Schiedam is hier een goed voorbeeld van.”


De gemeente Schiedam verwacht dat het ontwerpbestemmingsplan voor Schieveste na de zomer ter inzage zal liggen zodat de gemeenteraad dit begin 2021 kan vaststellen. OCS gaat de komende periode gebruiken om fase 1 van het bouwplan uit te werken. De 450 studentenwoningen maken daar deel van uit.
Terug
vrijdag 6 maart 2020 08:11:51 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob