Laatste Nieuws

Woonzorg en sociale huur in Nieuw Delft

 

Er wordt een bouwprogramma uitgewerkt voor woonzorg en sociale woningbouw in Nieuw Delft-Zuid. Direct aan de Ireneboulevard, het toekomstige Van Leeuwenhoekpark en de Nieuwe Gracht. Maandag tekenden de betrokken partijen (Pieter van Forest, Woonbron, Nieuw Delft en gemeente) een ontwikkelingsovereenkomst.

Woonbron en Pieter van Foreest werken in de komende periode plannen uit voor de bouw van 68 sociale huurwoningen en een woonzorglocatie met 119 verpleegstudio’s met ontmoetingsruimten en voorzieningen aan een gezamenlijke centrale binnentuin boven een parkeergarage.

Woonzorg en sociale huur in Nieuw Delft

Vertrouwd

“Met deze ondertekening zetten we een mooie en belangrijke volgende stap naar de ontwikkeling van wonen voor senioren op een vertrouwde plek in het hart van Delft”, zegt Diny de Bresser, voorzitter raad van bestuur bij Pieter van Foreest. “Ook als er zorg en ondersteuning nodig is. Een nieuwe inspirerende locatie, waar jong en oud samen kunnen komen. Delft is van ons allemaal. Het is een stad, waar iedereen ertoe doet.”

Mooie kans

In de regio is de vraag naar sociale woningen groot, stelt Woonbron-bestuurder Richard Sitton. “Helaas zijn er in Delft weinig ontwikkellocaties. Nu doet zich in Nieuw Delft een mooie kans voor, waarvan we samen met Pieter van Foreest het bouwprogramma verder gaan uitwerken. Woonbron wil dat mensen keuzevrijheid hebben waar zij gaan wonen. Onze intentie is de beoogde 3-kamerwoningen toegankelijk te maken voor een brede doelgroep.”

Vlakbij voorzieningen

Onderzocht wordt of er straks ook in Nieuw Delft sociale huurwoningen en ‘woningen met zorg binnen de muren’ gebouwd kunnen worden. “Ook mensen die zorg nodig hebben kunnen zo in Delft blijven wonen”, zegt Karin Schrederhof, wethouder Wonen, Wmo en Sport. “En dat in het hart van Delft, aan een park, in de nabijheid van het station en vlakbij allerlei voorzieningen.”

De start van de bouw is voorzien eind 2021. Half 2023 staat de oplevering gepland.

Op de foto (fotograaf: Gerard Vellekoop) vlnr.: Fidan Bulut (gebiedsmanager Nieuw Delft), Richard Sitton, Diny de Bresser en Karin Schrederhof. 
Terug
vrijdag 6 maart 2020 08:14:56 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob