Laatste Nieuws

16 mei: Ons Delft, maak de stad!

 

16 mei: finale Songfestival? Misschien. Tweede editie van Ons Delft, maak de stad? Absoluut! Net als tijdens de eerste editie van dit stadsfestival worden weer op verschillende locaties tipjes van de sluier opgelicht van Delft in 2040. En net als tijdens de eerste editie is ook weer leerwerkbedrijf Stunt van de partij.

Vorig jaar deden zo’n 20 partijen mee. Eén van hen was Stichting Stunt, en die doet op 16 mei weer mee. “Het was heel leuk om vorig jaar mee te doen aan Ons Delft”, zegt directeur Marc Boekenstijn. “We hadden onze leerwerkbedrijven geopend – van naaiatelier tot lunchroom, van houtbewerking tot fietswerkplaats. Onze Stunt-deelnemers lieten op hun vrije dag graag zien hoe ze hier werk maken van upcyclen, recyclen en verduurzamen.

16 mei: Ons Delft, maak de stad!

En bezoekers konden dat in workshops zelf ervaren, door bijvoorbeeld van petflessen-plastic een sleutelhanger te maken. Daarmee wilden we ze niet alleen een sleutelhanger geven, maar ook een aandenken, een reminder aan dat je van afval iets nieuws kunt maken. Waarom we meededen aan Ons Delft, was om te laten zien en ervaren hoe je recyclen, upcyclen en verduurzamen kunt verbinden met mensontwikkeling. Dat heeft voor mij toekomst, dat ís voor mij de toekomst: sociaal ondernemen waarbij we mensontwikkeling koppelen aan duurzaamheid.”

Bouwen

Een toekomst die Stunt niet in het huidige onderkomen aan de Rotterdamseweg verder vorm gaat geven, maar in haar nieuwe Upcycle Campus aan de Vulcanusweg (zie artist impression). Die opent komende zomer de deuren. Deze campus staat op 16 mei nog in de steigers. “Ja, we bouwen hier letterlijk aan de toekomst!”, lacht Boekenstijn. “En ik wil heel graag een glimp van onze toekomst laten zien. Dat vind ik ook belangrijk – om Delftenaren te betrekken en te laten zien, te laten erváren wat voor toekomst we willen maken. Dat kan nog niet op onze nieuwe locatie, maar we vinden er vast een mooie plek voor. We nodigen iedereen uit om langs te komen en het mee te maken. Wat we gaan laten zien? Dat is net als onze Upcycle Campus nog volop in ontwikkeling. Onze toekomst is voor alle leeftijden, het programma dat wij gaan ontwikkelen, zal dat ook zijn. We zullen bezoekers laten ervaren hoe wij willen bijdragen aan een sociaal en duurzaam Delft in 2040. En dat 2040 voor ons al is begonnen. Meer weten? Kom langs op 16 mei!”
De locatie wordt later bekendgemaakt. Meer weten over Stunt? Kijk op www.stichtingstunt.nl.


Hebt u ook ideeën of initiatieven voor een mooie toekomst voor Delft? Doe mee en laat ze zien! Meer weten? Kijk op de speciale pagina over Ons Delft of mail naar onsdelft@delft.nl.
Terug
vrijdag 6 maart 2020 08:25:26 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob