Laatste Nieuws

Aftrap nieuw oogstseizoen op 7 maart

 

Op zaterdagochtend 7 maart wordt de jaarlijkse bijeenkomst van het nieuwe oogstseizoen van Stadstuinderij BuitenLeeft weer gevierd. Inmiddels voor de zesde keer op rij. Een hele prestatie gezien de soms weerbarstige weersomstandigheden de afgelopen jaren. Welke groenten staan er op het oogst menu en welke plannen heeft de tuinder dit seizoen in petto? De weersomstandigheden zijn moeilijk te controleren maar door deelname aan de zelfoogsttuin kan iedereen een bijdrage leveren aan een duurzamere wereld. Aanmelden voor de aftrap van het nieuwe oogstseizoen kan geheel vrijblijvend en zonder kosten via  info@buitenleeft.nl.
 
Aftrap nieuw oogstseizoen op 7 maart
STADSTUINDERIJ BUITENLEEFT
Door het rechtstreekse contact met de tuinder weet je wat je eet en hoe het verbouwd wordt. De seizoensgroente is verser dan vers (want zelf geoogst) van het Delftse land. 
De kropjes sla zijn veerkrachtig want ze hebben honderden zonuren gezien. Niet alleen 
het eten van eerlijke groente draagt bij aan je gezondheid maar óók het zelf oogsten levert  een positieve bijdrage. Er zijn diverse onderzoeken die dit bevestigen. Bij Stadstuinderij BuitenLeeft gaat het om de relatie tussen mens en natuur. “Van buiten word je beter” is onze filosofie en dat gaat verder dan alleen gezonde groente.
 
BUITENKANS
Naast eerlijk geteelde zelf te oogsten groente en kruiden krijgt iedereen die dat wil ook de kans om van diverse streekproducten te genieten. Zonder winkel maar via een nieuwsbrief en Whatsapp zorgt Marieke Berkhout er voor dat onder andere honing van eigen land, Haagse eitjes, bloemen- en tuinzeep van Veld & Vaas, mosterd van Westlandse druiven en chocolade uit Wateringen hun weg vinden naar de consument. Producten met liefde en aandacht gemaakt en met een zeer lage impact op het milieu. Ook als je geen oogster bent op de Stadstuinderij bent kun je meedoen met BuitenKans. 
 
Op 7 maart vanaf 10:00 uur tot 12.00 in het Rondhuis op Buitengoed Uyelenburg 
Adres: Noordeindseweg 70 in Delfgauw.
Ook nieuwsgierig geworden kijk dan op onze faceboopagina Stadstuinderij BuitenLeeft of meld je aan voor deze bijeenkomst via info@buitenleeft.nl. 
Lukt het je niet om 7 maart langs te komen maar wil je wel graag meer weten, neem dan contact via info@buitenleeft.nl
 Terug
vrijdag 6 maart 2020 08:36:38 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob