Laatste Nieuws

Groene gevel in Coendersbuurt

 

De Coendersbuurt is met de oplevering van project Floris negen bijzondere woningen rijker: negen verschillende woningen aan de Graaf Floriskade. Elke woning heeft een eigen ontwerp. Een van de huizen heeft zelfs een levende, volledig groene gevel.

De groene gevel heeft een hoop voordelen: zo draagt een groene gevel bij aan de luchtzuivering, een lagere omgevingstemperatuur, warmteregulatie en biodiversiteit. Bovendien voelen mensen zich prettiger in een groene omgeving. Ook de andere woningen zijn duurzaam ontworpen – alle 9 zijn ze gasloos en energieneutraal.

Groene gevel in Coendersbuurt

Mondriaan

De groene gevel heeft nog een bijzondere eigenschap. In het ontwerp, dat tot stand kwam in het Jaar van Mondriaan (2017), wordt namelijk teruggegrepen naar de kenmerkende vlakkenverdeling van de kunstenaar. Om dat resultaat te bereiken, zijn drie verschillende beplantingsmixen gebruikt. Dankzij een automatisch irrigatiesysteem krijgt de groene buitengevel de juiste hoeveelheid water en voedingsstoffen. 

Afronding

Met de oplevering van Floris komt ook de afronding van de Coendersbuurt in zicht. Naar verwachting is de buurt vóór de zomer van 2020, als eerste van de drie buurten in Nieuw Delft, helemaal af.
Terug
donderdag 12 maart 2020 08:10:23 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob