Laatste Nieuws

Nieuws over coronavirus

 

Het coronavirus leidt tot veel vragen, ook over de gevolgen voor Nederland. Organisaties werken samen om besmettingen te voorkomen en de gevolgen van het nieuwe virus te beperken.

Geef elkaar de ruimte en houd afstand

De belangrijkste maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen ziet u in een filmpje van de Rijksoverheid. Dit zijn:

Nieuws over coronavirus

Dienstverlening gemeente

De gemeente beperkt de openingstijden en dienstverlening. Het stadskantoor blijft wel open. Alleen niet meer op vrijdagavond. Tot en met 6 april kunt u alleen terecht voor spoedgevallen.

Ondernemen

Het coronavirus kan gevolgen hebben voor uw bedrijf. Op de nieuwspagina voor ondernemers vindt u meer informatie. En hoe u als bedrijf ondersteuning kunt krijgen.

Mensen helpen mensen

Mocht het in deze tijd nodig zijn, dan is het goed te weten dat er mensen zijn die mensen willen helpen. Delft telt veel organisaties en vrijwilligers die voor u klaarstaan. 

Afval

De dagen van inzameling en de openingstijden van de milieustraat (Voltaweg) kunnen wijzigen. Kom alleen naar de milieustraat als het echt moet. Kijk voor meer informatie op de website van Avalex.

Maatregelen

Tot en met 6 april zijn scholen en de kinderopvang dicht. Evenementen en samenkomsten zijn verboden tot 1 juni. Ook bij minder dan 100 personen. Eet- en drinkgelegenheden, sportclubs en coffeeshops blijven tot en met 6 april gesloten. Afhalen en thuisbezorgen is nog wel toegestaan.

Warenmarkt

De warenmarkten op dinsdag, donderdag en zaterdag gaan vooralsnog door. Er worden alleen etenswaren verkocht. En er zijn maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Meer informatie

Als gemeente volgen we het advies en de informatie van de autoriteiten op dit gebied, GGD en het RIVM, op de voet. Kijk voor maatregelen en actuele informatie over het coronavirus op:

Ook is er een landelijk informatienummer 0800-1351 (elke dag bereikbaar van 8.00 - 20.00 uur). 
Terug
donderdag 26 maart 2020 08:22:00 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob