Laatste Nieuws

Spanningen in het gezin?

 

Deze periode van met elkaar thuiszijn kan voor een gezin onduidelijkheid en misschien ook spanningen met zich meebrengen.

Hoe zorgt u dat het thuis gezellig blijft? Het Nederlands Jeugd Instituut (NJI) deelt tips om deze coronatijd goed door te komen met ouders, kinderen en professionals. De belangrijkste: zorg voor structuur in je dag en leef gezond.

 

Dat is altijd belangrijk en helemaal in deze tijd. Maak een heldere, haalbare dagindeling, start met douchen, aankleden, gezond en gevarieerd eten. Drink voldoende water en ga (als u geen klachten heeft) naar buiten voor een wandeling of work-out. Dat laatste kan ook binnen. Liever buiten? Houd dan 1,5 meter afstand.
Ook op www.gezinencorona.nl vindt u tips.

Spanningen in het gezin?

Loopt de spanning op?

Als er in uw gezin vóór de uitbraak van het coronavirus al wat spanningen waren, dan staat u in deze periode extra onder druk. De situatie thuis is anders dan normaal, u zit misschien met het hele gezin binnen, uw kinderen moeten wennen aan de nieuwe situatie. U hebt misschien ook minder contacten met hulpverleners of vrijwilligers. Als de spanningen oplopen, kun je als ouder dingen zeggen of doen waar je later misschien spijt van krijgt. Om dat te voorkomen, is het belangrijk op tijd hulp te zoeken.

Contact en steun

Zoek contact en steun bij iemand die kan en wil luisteren. Misschien zijn er vrienden, bekenden of buren die ervaring hebben met opvoeden? Of bel met de huisarts. Heeft u al ondersteuning vanuit Delft Support? Bel dan met uw contactpersoon van Team Jeugd of het Sociaal Team. Hebt u nog geen ondersteuning van Delft Support? Dan kunt u bellen (14015) of mailen (teamjeugd@delftsupport.nl) naar Team Jeugd. De medewerkers maken momenteel vanwege corona geen afspraken thuis of op kantoor, maar zij kunnen wel telefonisch of online meedenken over een oplossing. Daarnaast kunt u ook altijd vrijblijvend en anoniem bellen met Veilig Thuis: 0800-2000.

Zorgen over een ander?

Heeft u zorgen over een ander gezin? Vermoed u dat de spanningen bij een ander te hoog oplopen? Is er mogelijk sprake van huiselijk geweld? Dan kunt u terecht bij www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl, of bel Veilig Thuis Haaglanden, telefoon 070 3469 717.

Alleen voor kinderen!

Vind je het maar ingewikkeld om thuis te moeten blijven? Niet naar school te mogen of met vriendjes af te spreken? Dat is het ook! Misschien vind je het thuis nu minder gezellig. Wil je daar met iemand over praten? Bel of chat dan met de Kindertelefoon of tel. 0800 0432. Je kunt ook appen met het Jongeren Informatie Punt (JIP) Haaglanden via tel.  06 1588 8955.
Terug
vrijdag 27 maart 2020 07:43:43 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob