Laatste Nieuws

Speciale huisartsenpost voor corona

 

Goede en veilige zorg voor patiënten die mogelijk besmet zijn met het coronavirus is belangrijk. Net als veilige zorg voor patiënten met andere klachten. Daarom openen Huisartsenposten Schievliet, Westland, Reinier de Graaf ziekenhuis en Revalidatiecentrum Basalt Delft maandag 30 maart een speciale coronahuisartsenpost. Deze komt in een afgesloten deel van Basalt in Delft.

 

De huisartsen onderzoeken daar patiënten die mogelijk besmet zijn met corona. Als het nodig is, kan de patiënt vanuit deze post direct naar het ziekenhuis. Patiënten met klachten moeten eerst contact opnemen met de eigen huisarts. Of tijdens avonden, nachten en weekenden met de eigen huisartsenpost. Die maken als dat nodig is een afspraak voor de patiënt bij de coronahuisartsenpost.

Speciale huisartsenpost voor corona

Op de coronahuisartsenpost wordt niet getest op corona. Patiënten worden op deze post onderzocht, behandeld en indien nodig doorverwezen naar het ziekenhuis. Daarom is bewust gekozen voor een locatie dichtbij het ziekenhuis.

De patiënten met andere klachten dan corona worden tijdens avonden, nachten en weekenden verwezen naar Huisartsenpost Westland in Naaldwijk.

Locatie

De coronahuisartsenpost is tegenover het Reinier de Graaf ziekenhuis, aan de achterkant van Basalt. De ingang is aan het parkeerterrein van het Reinier de Graaf.

Voordelen

Door patiënten die misschien corona hebben te onderzoeken op één plek, blijven de gewone huisartsenpraktijken vrij van corona. Patiënten met andere klachten kunnen er dan nog steeds terecht. En het risico op besmetting van patiënten en medewerkers vermindert. Het vermindert ook de hoeveelheid beschermende kleding die nodig is.

Veiligheid voorop

Huisartsenposten Schievliet, Westland, Basalt, gemeente Delft, brandweer, ziekenhuis, de GHOR en andere partijen werken samen om de coronahuisartsenpost zo veilig mogelijk in te richten. Zowel voor patiënten als medewerkers en ook voor de omwonenden. De huisartsen en de andere medewerkers werken volgens alle maatregelen van het RIVM en de GGD.  Daarmee staan de Huisartsenposten Schievliet, Westland, coronahuisartsenpost, het Reinier de Graaf ziekenhuis en Basalt garant voor het bieden van veilige zorg.
Terug
vrijdag 3 april 2020 08:18:03 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob