Laatste Nieuws

Ondernemers helpen ondernemers

 

Deze week is een nieuw, online platform live gegaan. Het idee is dat ondernemers die door de coronacrisis in de problemen zijn gekomen, belangeloos worden geholpen door andere ondernemers. Wie hulp zoekt of aanbiedt, kan zich via het platform aanmelden.

Het zal je maar gebeuren dat je een mooi, klein mkb-bedrijf hebt dat acuut wordt stilgelegd door het coronavirus. Ondernemers hebben niet altijd voldoende specifieke kennis in huis of in hun netwerk om de juiste weg te vinden en het overzicht te houden. En dit maakt een hele moeilijke periode nog moeilijker. Anderzijds zijn er ondernemers die hun lokale collega’s graag ondersteunen met kennis en expertise. 

Ondernemers helpen ondernemers

Kennis en expertise delen

Zo ontstond het idee voor het sociale initiatief Support voor Ondernemers. Ondernemers die hulp zoeken, worden gekoppeld aan andere Delftse ondernemers die bereid zijn hun kennis en expertise belangeloos beschikbaar te stellen. De initiatiefnemers, Sandra Jongeneelen, Nannette Verschoor en Richard Jongeneelen, zijn zelf ook ondernemer. Ze hopen dat hun enthousiasme anderen stimuleert om aan te haken. “De eerste toezeggingen zijn al binnen,” vertelt Jongeneelen. “Via het platform willen we ondernemers gratis tools en kennis beschikbaar stellen, bijvoorbeeld in de vorm van webinars rond thema’s als financiën, HR en IT. De onderwerpen stemmen we af op de vragen die we binnenkrijgen. In de week van 14 april organiseren we het eerste webinar, rond financiële zaken. De concrete invulling stemmen we af op de vragen die we gaan krijgen.”  


Ondernemers die hulp zoeken of bieden, kunnen zich aanmelden via Support voor Ondernemers.nl
Terug
vrijdag 10 april 2020 07:44:54 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob