Laatste Nieuws

‘We durven nu meer met elkaar te delen’

 

Afgelopen week nam burgemeester Marja van Bijsterveldt deel aan een actie van het vrijwilligersinitiatief Gewoonmensen.nl. Samen met DSC-studenten bezorgde ze gratis maaltijden bij kwetsbare ouderen.

Van Bijsterveldt hielp mee bij de bezorging bij het seniorencomplex in de Diepenbrockstraat. Ze was onder de indruk van de positieve reacties van bewoners. “Het is hartverwarmend om te zien hoe dankbaar mensen zijn met dit soort kleine gebaren. Dat maakt onze samenleving uniek. We staan voor elkaar klaar in moeilijke tijden. Ik ben blij dat onze studenten hier in Delft een bijdrage leveren aan het prachtige vrijwilligersinitiatief Gewoonmensen.nl.”

‘We durven nu meer met elkaar te delen’

Contact

Het complex met 126 bewoners was een van de vijf verzorgingstehuizen van Vidomes waar studentenvrijwilligers gratis maaltijden kwamen brengen. In totaal maakten ze vijfhonderd kwetsbare ouderen blij. Naast een maaltijd kreeg iedereen een tulp met daarbij een persoonlijk geschreven kaartje mét telefoonnummer. Daarmee nodigden de studenten de bewoners uit binnenkort nog eens contact met hen op te nemen.

Gelijkwaardig

Jasper Veen van Gewoonmensen.nl heeft binnen korte tijd kunnen ervaren hoeveel impact de uitbraak van het coronavirus op mensen heeft. “Maar daarnaast stellen we onszelf nu allemaal kwetsbaarder op. We durven meer met elkaar te delen. Ik vind het prachtig dat de bezorging van de Delftse tulpen een week eerder nu al heeft geresulteerd in tientallen bijzondere, persoonlijke gesprekken tussen ouderen en studenten. We gaan nu op een heel gelijkwaardige manier met elkaar om. Een bijzondere ontwikkeling.”
Terug
vrijdag 10 april 2020 08:13:01 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob