Laatste Nieuws

Help Avalex een handje

 

Avalex doet  er alles aan om de normale inzameling van afval en grondstoffen door te laten gaan. Zo zijn er extra hygiënemaatregelen ingesteld. Ook is het afvalverwerkingsbedrijf op zoek naar extra handjes. Op die manier kan het afval nog steeds van straat worden gehaald, ook met extra ziekteverzuim. Vanwege Pasen komt Avalex ook aanstaande zaterdag langs.

 

Momenteel wordt er ongeveer 20% meer huishoudelijk afval geproduceerd. Dit komt omdat veel mensen nu thuis zijn. Dit is een enorme stijging op de normale inzameling. Avalex doet dagelijks zijn best om ook dit extra afval zo snel mogelijk op te halen, ondanks de beperkingen in verband met de coronamaatregelen.

Help Avalex een handje

Containers sneller vol

Er zijn extra routes ingezet en Avalex leegt vaker de wijkcontainers. Zeker na het weekend is dat nodig. Belangrijk is dat afval in de juiste containers terechtkomt en niet op straat. Containers raken nu sneller vol, maar vaak staat er nog een lege in de buurt. Kijk dus altijd bij een volle container ook of er ergens anders in de wijk nog een plekje vrij is om uw afval in te doen.

Bezoek aan de milieustraat

Het afvalverwerkingsbedrijf merkt ook dat de mensen hun tijd gebruiken om eens flink op te ruimen. Zo wordt de zolder leeggehaald of duiken mensen hun berging in. Het aantal bezoeken op de milieustraat is daardoor met 35% gestegen. Hierdoor kunnen files ontstaan. Kom dus alleen naar de milieustraat als het echt moet en spaar kleine dingen thuis op.

Extra druk

Op de milieustraat zelf laat Avalex per keer een beperkt aantal bezoekers toe, zodat de 1,5 meter afstand is verzekerd. Vooral op vrijdag en zaterdag is het extra druk. U heeft dan meer kans om in de rij te staan.

Zaterdag in plaats van maandag

Vanwege Pasen komt Avalex ook aanstaande zaterdag langs, in plaats van maandag.
Terug
vrijdag 10 april 2020 08:21:37 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob