Laatste Nieuws

Twee raadsleden stellen hamerstukken vast

 

Christine Bel (D66) en Bert van der Woerd (ChristenUnie) hebben op maandag 6 april in de raadsvergadering de hamerstukken vastgesteld. Dat deden ze namens de hele raad. De hamerstukken stonden op de agenda van de normale raadsvergadering van donderdag 2 april.

 

Burgemeester Marja van Bijsterveldt kon de vergadering van 2 april jl. niet openen. Er was namelijk niemand van de 39 raadsleden in de raadszaal aanwezig. De afwezigheid van de complete raad had alles te maken met de geldende coronamaatregelen.

Twee raadsleden stellen hamerstukken vast

Dezelfde agenda

Bij een gemeenteraadsvergadering moet een minimaal aantal raadsleden aanwezig zijn. Dat heet quorum en in Delft ligt dat op 20 raadsleden. Donderdag was niemand aanwezig. De burgemeester kon niets anders doen dan een nieuwe raadsvergadering aankondigen met exact dezelfde agenda. Voor de vergadering van maandagavond was geen quorum vereist.

‘De raad’ stelde de volgende hamerstukken vast:

Rapport Delftse Rekenkamer

De ChristenUnie kon instemmen bij de definitieve verklaring van geen bezwaar voor project Kloosterkade-Keurenaerstraat. De fractie deed dat, omdat een eerdere kink in de kabel op het laatste moment is opgelost. D66 stemde in met het rapport van de Delftse Rekenkamer. De fractie liet wel weten dat de aanbevelingen moeten worden meegenomen in de aanbesteding van een nieuw raadsinformatiesysteem.
Terug
vrijdag 10 april 2020 08:25:26 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob