Laatste Nieuws

Bloemetje voor de Zorg

 

Vorige week zijn mede op initiatief van de Delftse Katja Rompelman 500 bossen bloemen bezorgd bij het Langeland Ziekenhuis in Zoetermeer. Dit was het tiende ziekenhuis dat Rompelman met het initiatief Bloemetje voor de Zorg heeft bezocht. En, als het aan haar ligt, volgen nog vele andere zorginstellingen. Met hulp en steun van particulieren en bedrijven moet dat lukken.

Het doel van Bloemetje voor de Zorg is zo veel mogelijk zorgverleners bedanken en zo min mogelijk bloemen vernietigen. “Dit is op een zondagmiddag bedacht, toen één van ons de pijn zag van een kweker die zijn eigen oogst zou moeten vernietigen. In deze tijden zijn daar vast betere bestemmingen voor te vinden: geef de mensen in de zorg een bloemetje! Zondagavond ging onze website online.”

Bloemetje voor de Zorg

Bloemenhulde doorgeven

Iedereen kan meedoen aan Bloemetje voor de Zorg. De teller staat inmiddels, binnen zo’n 3 weken, op € 24.000. “En dat is goed voor 12 bezoeken aan een zorginstelling, bezoek nummer 11 heeft afgelopen dinsdag in Gorinchem plaatsgevonden en 12 staat voor komende week gepland, aan  – voor het eerst – een verzorgingshuis in Den Haag. De ziekenhuizen zelf mogen de ‘keten van liefde en dankbaarheid’, zoals wij de bloemenhulde noemen, doorgeven: zij geven aan welk ziekenhuis we na hen een bloemetje voor de zorg mogen aanbieden.”

Energie

Rompelman is als zelfstandig coach ook getroffen door de coronacrisis, maar dit initiatief vergoedt veel. “Het levert me geen cent op, maar wel heel veel energie. We worden overstelpt met foto’s, met dankbaarheid, artsen die aan het einde van hun shift nog een mailtje sturen. Bedrijven die zeggen ‘Ik doneer een bloemenhulde voor een ziekenhuis,’ of ‘Ik doneer € 10 van elk paar schoenen dat ik verkoop’, zoals een schoenenzaak doet. We leven allemaal mee met de mensen die aan het bed staan. Wij kunnen die zorg niet bieden, maar we kunnen ze wel met een bloemetje een hart onder de riem steken.”

Kijk voor meer informatie of meedoen op Bloemetjevoordezorg.
Terug
vrijdag 17 april 2020 10:50:10 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob