Laatste Nieuws

Verdere vermindering oppompen grondwater in Delft Noord

 

De gemeente gaat verder met het verminderen van het oppompen van het grondwater in Delft Noord, nabij DSM Gist. Dat blijkt uit een brief van het college van B&W aan de gemeenteraad.

Tot 2009 pompte DSM Gist grondwater op om het te gebruiken als koelwater voor de fabriek. Maar dat was niet meer nodig. Daarop besloot de gemeente het oppompen over te nemen. Dat deed de gemeente eerst samen met het Hoogheemraadschap Delfland en de provincie Zuid-Holland. Sinds 2016 voert de gemeente het werk alleen uit. Abrupt stoppen met oppompen zou mogelijk schade in de omgeving kunnen veroorzaken. Daarom gebeurt het nu in stappen. 

Verdere vermindering oppompen grondwater in Delft Noord

Verder verminderen

Elk jaar wordt er steeds iets minder water opgepompt. In de afgelopen jaren is gebleken dat er hierbij geen problemen zijn ontstaan. In 2020 gaat de gemeente het oppompen van het grondwater dan ook weer verder verminderen, met toestemming van de provincie Zuid-Holland. Uiteindelijk hoopt de gemeente te kunnen stoppen met het oppompen van grondwater.

Regeling

Ook komt er een regeling voor een tegemoetkoming. De regeling is bedoeld voor bewoners en bedrijven die eventueel te maken krijgen met overlast, omdat er minder water wordt opgepompt. De gemeenteraad moet deze regeling nog wel goedkeuren.  

Website

Dit onderwerp staat gepland voor behandeling in de commissie Ruimte en Verkeer van 16 april. Die is live te volgen via de webcast, aanvang 20.00 uur.
Op de gemeentelijke website is een speciale webpagina te vinden over dit onderwerp. Die pagina wordt bijgewerkt als er nieuwe rapporten of informatie beschikbaar komen. Daarmee is de laatste stand van zaken altijd beschikbaar.
Terug
vrijdag 17 april 2020 10:52:22 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob