Laatste Nieuws

Mooi afval scheiden

 

De gemeente heeft de 29 afvalbakken in het gebied rond De Klis vervangen door 24 afvalbakken waarin afval gescheiden kan worden gedeponeerd. Dat moet leiden tot minder zwerfafval en meer recyclebaar materiaal. En: door de afvalbakken te voorzien van een historische foto van de betreffende locatie, wordt afval scheiden ook leuk en informatief, want bij de foto’s staan informatieve historische weetjes.

Het idee voor deze afvalbakken met historische foto’s is ontstaan in overleg met ondernemersvereniging De Klis en stichting NederlandSchoon. De bedoeling is om zo veel mogelijk foto’s te gebruiken van de plek waar de afvalbak uiteindelijk komt te staan. 

Mooi afval scheiden

Dat is in de meeste gevallen ook gelukt. Daarvoor zijn 24 foto’s uit een particuliere collectie en enkele van het Stadsarchief Delft gebruikt. Elke afvalbak heeft dus een andere foto van hoe Delft er rond 1900 uit zag. Publieksarchivaris Bas van der Wulp van het Stadsarchief Delft heeft inhoudelijk meegekeken en voorzag de foto’s van informatieve teksten.

Proef

Gaan deze nieuwe afvalbakken echt leiden tot minder zwerfafval en meer recyclebaar materiaal? Dat moet de komende twee jaar uitwijzen, want de plaatsing van deze nieuwe afvalbakken is een proef van twee jaar. Tussentijds meet de gemeente zowel het zwerfafval als het plastic dat gescheiden wordt aangeboden.
Terug
vrijdag 17 april 2020 10:54:29 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob