Laatste Nieuws

Basisonderwijs en kinderopvang

 

Vanwege het coronavirus zijn alle scholen en kinderopvangorganisaties tot 11 mei gesloten. Scholen geven zoveel mogelijk online onderwijs.

 

Basisscholen, inclusief het speciaal (basis)onderwijs, de kinderopvang en gastouderopvang gaan op 11 mei weer open. Kinderen kunnen naar de buitenschoolse opvang op de dagen dat zij naar school gaan.

De basisscholen halveren de groepsgrootte in de klas. Kinderen gaan daarbij ongeveer 50% van de tijd naar school. De dag dat de leerlingen niet op school verblijven, wordt op een andere manier ingevuld. Het speciaal basisonderwijs gaat wel 100% open.

Basisonderwijs en kinderopvang

Voortgezet onderwijs

Scholen in het voortgezet onderwijs kunnen voorbereidingen treffen zodat zij vanaf 2 juni weer (deels) open kunnen.

Cruciaal beroep

Tot 11 mei blijven alle kinderen thuis. Gaat uw kind naar de kinderopvang? En werkt u of uw partner in een cruciale beroepsgroep? Dan kan uw kind nog wel terecht bij de kinderopvang als u geen andere mogelijkheid voor opvang heeft.

Kwetsbare gezinnen

Ook kwetsbare gezinnen kunnen gebruik blijven maken van kinderopvang. Dit zijn bijvoorbeeld kinderen van ouders met een verstandelijke beperking. Of kinderen uit heel labiele gezinnen of kinderen met een medische indicatie.

Noodopvang

Maakt u normaal geen gebruik van kinderopvang? En heeft u een cruciaal beroep? Dan kan het zijn dat u vanwege uw werk nu wel opvang voor uw kind nodig heeft. Als het niet lukt om zelf opvang te regelen kunt u gebruikmaken van de noodopvang.

Vul het aanvraagformulier voor noodopvang in en geeft het af bij de kinderopvang. Noodopvang is alleen voor ouders met een cruciaal beroep die zelf geen opvang kunnen regelen in hun netwerk.

Leerlingenvervoer

Sommige leerlingen zijn afhankelijk van leerlingenvervoer. Werkt u in een cruciale beroepsgroep en heeft u vervoer voor uw kind nodig? Neem dan contact op met Trafficon. Bel 0475 - 772 171 (bereikbaar op werkdagen tussen 7.00 en 17.00) of mail naar llvh3@trafficon.nl.

Meer informatie

Op de website van Rijksoverheid vindt u veelgestelde vragen voor het onderwijs. Studenten van de TU Delft met vragen over het coronavirus kunnen bellen met het informatienummer 015-2789111.
Terug
donderdag 23 april 2020 11:37:32 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob