Laatste Nieuws

Warenmarkt in Delft

 

De warenmarkten op dinsdag, donderdag en zaterdag blijven doorgaan. Wel mogen er alleen nog etenswaren worden verkocht. Verder zijn er maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

 

Het marktterrein op donderdag is verspreid over de Markt, Burgwal en Brabantse Turfmarkt. Op zaterdag staan alle kramen op de Markt. De zaterdagmarkt heeft minder kramen dan de markt op donderdag. Er is voldoende ruimte om de kramen op zaterdag allemaal op de Markt te plaatsen.

Warenmarkt in Delft

De kramen staan verder uit elkaar. Hierdoor is de loopruimte voor de klanten minimaal 2 keer zo breed als normaal. Zo kunnen bezoekers voldoende afstand houden van elkaar. Ook is er het verzoek om alleen met pin te betalen om direct contact te voorkomen.

Hekken, borden en krijtstrepen

De marktmeester en de gemeente zien er samen op toe dat ondernemers en bezoekers zich strikt houden aan alle regels die gelden om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Hekken, borden en krijtstrepen helpen bezoekers om zich aan deze regels te houden.

Fietsen

Op de warenmarkt zijn fietsen niet toegestaan. Bezoekers hebben hierdoor meer ruimte. Tussen 8.00 en 9.30 uur mogen ouderen hun fiets wel aan de hand meenemen als zij deze gebruiken als boodschappenkarretje.

Belangrijke rol

Op deze wijze kunnen de warenmarkten hun rol in de voedselvoorziening in Delft blijven vervullen. En een belangrijke bijdrage blijven leveren aan een zo goed mogelijke spreiding van mensen met hun noodzakelijke boodschappen.
Terug
donderdag 23 april 2020 11:40:44 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob