Laatste Nieuws

GGD onderzoekt gedrag coronacrisis

 

De GGD Haaglanden doet onderzoek naar het gedrag van mensen tijdens de coronacrisis. Het onderzoek is bedoeld om beter te begrijpen wat mensen vinden van de maatregelen, wat hun drijfveren zijn om zich hieraan te houden en wat de impact hiervan op hen is.

We zijn allemaal al een tijd in de ban van het nieuwe coronavirus. De boodschap ‘hou vol’ is nog steeds van kracht. De overheid roept ons op om ons te blijven houden aan de maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Doen we dit ook? En hoe ervaren we dat?

GGD onderzoekt gedrag coronacrisis

Over welk gedrag gaat het onderzoek?

Mensen wassen nu bijvoorbeeld regelmatig voor 20 seconden hun handen en houden altijd minimaal anderhalve meter afstand van elkaar. Maar lukt ze dat ook? Wat doen maatregelen zoals zoveel mogelijk thuisblijven? Dat wil de GGD graag weten. Wilt u deelnemen? Dat kan via door op de link naar de vragenlijst te klikken.

Over het onderzoek

De GGD Haaglanden voert het onderzoek uit, samen met andere GGD’en. Ze doet dat in opdracht van het RIVM en GGD GHOR Nederland. Het RIVM verwacht de eerste uitkomsten in mei.
Terug
vrijdag 24 april 2020 09:12:59 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob