Laatste Nieuws

Koningsdag en –nacht gaan digitaal

 

Zondagavond, Koningsnacht, geen 4.000 feestvierende bezoekers op de Markt. En op maandag Koningsdag niet lekker struinen langs marktkraampjes, kleedjesverkoop of bands in de binnenstad. Wat wel? De Oranjekoorts en Koningsdag gaan digitaal.

 

Zondagavond is vanaf 20.00-23.00 uur een livestream te volgen van het Oranjekoortsfestival. Dat wordt uitgezonden vanaf het podium van Theater de Veste. Met Delftse dj’s. Meezingen in de huiskamer? Dat kan ook, want er is ook een online karaoke met de Delftse FeestDJ Bassie.

Koningsdag en –nacht gaan digitaal

Toost

Ook Koningsdag kunt u vanuit uw huiskamer vieren, via de Officiële Delft Koningsdag Livestream op Koningsdag Delft. Die gaat live vanaf 14.00 uur. Het officiële gedeelte, met onder meer de toespraak van burgemeester Marja van Bijsterveldt en bijzondere items zoals een pre-koningsdagconcert, en bijdragen van onder meer de Delftse cabaretier Pieter Jouke, Maartje & Kine en de Koninklijke Harmoniekapel Delft, begint om 15.00 uur en wordt om 16.00 uur afgesloten met de landelijke toost op onze koning.

Ik Willem Thuis

Daarna gaat de livestream tot 20.00 uur door, onder de noemer Ik Willem Thuis, in samenwerking met De Kromstraat en De Wijnhaven. Met onder meer muziek van Delftse bands, een digitale pubquiz en een Koningsdagquiz met De Microfoonman, student comedy, een Koningsdagquiz. En: misschien bent ú ook wel te zien op de live-stream. Tenminste, als u vóór morgenavond een kort filmpje (5-10 seconden) instuurt met uw Koningsdagboodschap of -wens voor een bekende of voor Delft, via info@deburgemeesters.nl. Dat kan tot zaterdag. Zo kan iedereen online met elkaar Koningsdag vieren.

Geen kleedjesverkoop op Koningsdag

De kleedjesverkoop is ook op kleine schaal niet toegestaan. Het is daarom niet mogelijk om in de openbare ruimte iets te verkopen en een standplaats in te nemen. Dat mag ook niet vanuit de eigen tuin of vanaf de stoep. De handhavers van de gemeente Delft zien erop toe dat dit niet gebeurt. Het kan namelijk gebeuren dat deze activiteiten toch mensen naar de stad trekken. En dat is nou net niet de bedoeling.
Terug
vrijdag 24 april 2020 09:16:08 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob