Laatste Nieuws

Barbecueën op vier locaties in Delft niet toegestaan

 

De plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Haaglanden, Johan Remkes, heeft op vrijdag 27 april voor bepaalde gebieden in de regio een barbecueverbod uitgevaardigd. In Delft gaat het om vier locaties. Het verbod gaat onmiddellijk in.

De locaties in Delft zijn:

Barbecueën op vier locaties in Delft niet toegestaan
 

Het is namelijk gebleken dat er in een aantal openbare parken, stranden en overige locaties regelmatig barbecues plaatsvinden. Het plaatsvinden van barbecues op die locaties heeft een aanzuigende werking. Daardoor neemt het aantal barbecueënde personen steeds meer toe en worden de locaties daarom steeds drukker bezocht.

1,5 meter-eis

Verder is gebleken dat de deelnemers aan de barbecue zich niet altijd houden aan de eis dat men onderling een afstand van 1,5 meter dient aan te houden. Met het drukker worden van de locaties zal het steeds moeilijker worden om aan de 1,5 meter-eis te voldoen.

Drukte blijft

Ondanks diverse waarschuwingen en overig handhavend optreden van toezichthouders blijven de drukte en overtredingen van de afstandseis voortduren. Het wordt voor toezichthouders daarom niet - of in ieder geval onvoldoende - mogelijk om effectief handhavend op te treden.

Volksgezondheid

Er bestaat daarom ernstige vrees of er dreigt ernstige vrees te ontstaan voor de volksgezondheid. Daarom is het nodig om het barbecueën en de neveneffecten daarvan op een aantal locaties in de regio te voorkomen.

Meer informatie vindt u op de website van de officiële bekendmakingen.
Terug
vrijdag 1 mei 2020 09:06:36 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob