Laatste Nieuws

3D-tour door Museum Prinsenhof

 

Museum Prinsenhof Delft lanceert een 360 graden-museumtour door de nieuwe tentoonstelling Zilver. Meesterstukken van Delftse zilversmeden 1590-1800. Loop virtueel langs circa tachtig meesterstukken, vanuit uw luie stoel.

De beelden zijn van hoge resolutie. Bij zes zilveren objecten uit de bloeiperiode van de Delftse zilversmeedkunst kunt u tot op het kleinste detail inzoomen en de stukken van alle kanten bekijken. De tour is online te volgen via de website van Museum Prinsenhof. 

3D-tour door Museum Prinsenhof

Inkijk

De tentoonstelling zou afgelopen 27 maart openen voor het publiek, maar dat ging niet door vanwege de corona-uitbraak. “Op deze manier kunnen wij bezoekers alvast een inkijk geven in deze tentoonstelling met topstukken uit de bloeitijd van de Delftse zilversmederij. We hopen dat bezoekers, na het zien van deze tour, de tentoonstelling ‘in het echt’ willen bezoeken zodra dat weer mogelijk is,” zegt Janelle Moerman, directeur Museum Prinsenhof Delft.

Twee routes

Er zijn twee routes: één waarin u stap voor stap door de tentoonstelling loopt en één waarin u de volledige vrijheid krijgt zelf rond te kijken. Een plattegrond met radar (ter oriëntatie) helpt u hierbij. Tijdens de rondleiding zijn, net als in de tentoonstelling, geluidsfragmenten te horen en videobeelden te zien.

Meer digitaal

Naast deze nieuwe 3D tour heeft Museum Prinsenhof Delft nog meer digitaal aanbod. Zo belichten de social mediakanalen hoogtepunten uit de vaste collectie en is er op de website een pagina opgenomen met online activiteiten voor families.
Terug
vrijdag 1 mei 2020 09:10:06 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob