Laatste Nieuws

Bevrijding 5 en 8 mei

 

Dinsdag 5 mei vieren we de bevrijding van Nederland, nu 75 jaar geleden. En vrijdag 8 mei vieren we de bevrijding van Delft. Dit jaar anders dan gepland.

Tal van organisaties waren de afgelopen periode druk bezig met de voorbereiding van allerlei initiatieven. Helaas: vanwege de coronamaatregelen is het onmogelijk om elkaar ‘live’ te ontmoeten. Zoveel mogelijk activiteiten worden daarom verplaatst naar volgend jaar. Maar er zijn ook nu veel initiatieven! We vieren 75 jaar vrijheid dit jaar vanuit huis. 

Bevrijding 5 en 8 mei

5 mei

Eigenlijk zouden op de nationale Bevrijdingsdag, 5 mei, honderden eenzame ouderen, voedselbankbezoekers en Delftenaren worden uitgenodigd voor een gezamenlijke vrijheidsmaaltijd in de Nieuwe Kerk. Dit mooie initiatief is verplaatst naar 2021. Maar... dit jaar worden driehonderd eenzame ouderen en alleenstaanden verrast met een heerlijke bezorgmaaltijd. Een maaltijd met een beetje extra – maar dat blijft nog even geheim. De initiatiefnemers hiervan zijn De Bevrijdingsbezorgers, een samenwerking tussen MySenses – het team van chef Ed Hoogendijk – De Burgemeesters en de gemeente Delft. De maaltijden worden bezorgd door Delftse studenten van Gewoonmensen.nl.  

8 mei

Ook voor de Delftse Bevrijdingsdag gaan we dit jaar het huis niet uit. Via een livestream van 19.30 tot circa 20.00 uur vieren we met elkaar dat Delft 75 jaar geleden is bevrijd. Er zijn onder meer muzikale optredens van Delftse artiesten, de online première van de bijzondere korte film Het Uur U, een beeldverhaal over de Tweede Wereldoorlog in Delft, gemaakt door het Stadsarchief Delft. En unieke beelden van de intocht van de Canadese bevrijders op 8 mei 1945.
De livestream, alle links en meer informatie vindt u op de website www.75jaarvrijheidinDelft.nl. U vindt de livestream ook via de facebookpagina van de gemeente Delft.  
Terug
vrijdag 1 mei 2020 09:21:33 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob