Laatste Nieuws

Dodenherdenking 4 mei

 

Maandag 4 mei herdenken we de vele slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogsgeweld sinds die tijd.

Andere jaren komen we op Dodenherdenking bij elkaar. Vanwege de coronamaatregelen is dat nu niet mogelijk. Daarom is er van 18.00 tot 18.45 uur een livestream over Dodenherdenking in Delft, als voorloper van het landelijke programma. U vindt de livestream 4 mei via de website dodenherdenkingdelft.nl en de facebookpagina van de gemeente Delft.  

Dodenherdenking 4 mei

Taptoe-signaal

In de livestream hoort u onder meer muziek van Delftse musici; er zijn gedichten en diverse voordrachten. De Nieuwe Kerk wordt in digitale vorm bezocht. Vanaf deze plaats speelt een trompettist het taptoe-signaal.

Digitaal bezoek

Kijkers reizen digitaal mee naar de locaties die de burgemeester elk jaar bezoekt: het Indiëmonument op het St. Agathaplein, begraafplaats Jaffa, de Nieuwe Plantage en de Synagoge. Burgemeester Marja van Bijsterveldt houdt ook een toespraak.

Vlag halfstok

Op 4 mei hangen we in Nederland de vlaggen halfstok, als blijk van eerbied voor de doden. Andere jaren is dat van 18.00 uur tot zonsondergang. Dit jaar vraagt het Nationaal Comité 4 en 5 mei iedereen om de vlag de hele dag halfstok te hangen. De vlag die daarvoor gebruikt wordt, is de Nederlandse driekleur zonder wimpel.

Speel of zing mee!

Speelt u een blaasinstrument? Dan nodigt het Nationaal Comité u uit om tijdens de herdenking op de Dam in Amsterdam om 19.58 uur thuis het taptoe-signaal mee te blazen. En een oproep aan iedereen: zingt u om 20.02 uur (thuis) mee met het Wilhelmus?
Terug
vrijdag 1 mei 2020 09:24:22 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob