Laatste Nieuws

'Iets meer ruimte'

 

Vanaf maandag 11 mei kunnen we elkaar in Nederland iets meer ruimte geven, en daarbij het coronavirus onder controle houden. Naleving van de belangrijkste basisregels is dan wel belangrijker dan ooit.

Dit was woensdagavond de belangrijkste boodschap van minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. Rutte vertelde wat we kunnen verwachten aan versoepeling van de maatregelen per 1 juni, 15 juni, 1 juli en 1 september –  zolang het virus onder controle blijft.

'Iets meer ruimte'

Van klein naar groot

Het kabinet begint met het aanpassen van maatregelen in de buurt. Dat geeft weinig drukte op straat, in het verkeer en in het openbaar vervoer. Dan volgen aanpassingen op regionaal niveau, dan op landelijk niveau. Het toestaan van groepen gaat van klein naar groot, om alles zo beheersbaar en georganiseerd mogelijk te laten verlopen. De komende tijd worden de details verder uitgewerkt.

Vanaf 11 mei

Bekend was al dat vanaf 11 mei de scholen in het (speciaal) basisonderwijs en de kinderopvang weer open gaan. En dat kinderen en jongeren onder bepaalde voorwaarden weer buiten mogen sporten. Op 11 mei mogen ook de meeste contactberoepen – waaronder kapper, opticien en pedicure – weer worden uitgeoefend. Er wordt gewerkt op afspraak, waarbij vooraf besproken wordt of het bezoek risico oplevert. Bibliotheken gaan weer open en nemen maatregelen, zodat bezoekers 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen houden.

Openbaar vervoer

Voor het openbaar vervoer blijft gelden: gebruik het alleen als het echt nodig is. Vanaf 1 juni is het dragen van een niet-medisch mondkapje in het openbaar vervoer verplicht.

Kijk voor een overzicht van de versoepeling per 1 juni, 15 juni, 1 juli en 1 september op de website van de Rijksoverheid en de gemeente
Terug
vrijdag 8 mei 2020 11:07:09 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob