Laatste Nieuws

Nieuws over coronavirus

 

Het coronavirus leidt tot veel vragen, ook over de gevolgen voor Nederland. Organisaties werken samen om besmettingen te voorkomen en de gevolgen van het nieuwe virus te beperken.

Alleen samen krijgen we corona onder controle

De belangrijkste maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen ziet u in een filmpje van de Rijksoverheid. Dit zijn:

Nieuws over coronavirus

Dienstverlening gemeente

De gemeente beperkt de openingstijden en dienstverlening. Het stadskantoor blijft wel open. Alleen niet meer op vrijdagavond. Tot 20 mei kunt u alleen terecht voor spoedgevallen.

Ondernemen

Het coronavirus kan gevolgen hebben voor uw bedrijf. Op de nieuwspagina voor ondernemers vindt u meer informatie. En hoe u als bedrijf ondersteuning kunt krijgen.

Mensen helpen mensen

Mocht het in deze tijd nodig zijn, dan is het goed te weten dat er mensen zijn die u willen helpen. Delft telt veel organisaties en vrijwilligers die voor u klaarstaan. 

Afval

De dagen van inzameling en de openingstijden van de milieustraat (Voltaweg) kunnen wijzigen. Kom alleen naar de milieustraat als het echt moet. Kijk voor meer informatie op de website van Avalex.

Maatregelen

Basisscholen, speciaal onderwijs en de kinderopvang zijn weer open. Maar kinderen gaan nog niet elke dag naar de basisschool. Het speciaal basisonderwijs is wel volledig open. Scholen in het voortgezet onderwijs gaan op 2 juni (gedeeltelijk) weer open.

Ook buiten sporten in groepen mag voor alle leeftijden. U moet wel 1,5 meter afstand houden. En thuis omkleden en douchen. Wedstrijden zijn nog niet toegestaan.

In Delft en de regio mogen vakantiehuisjes, campings en B&B's weer open. Ook het verhuren van kamers is toegestaan. Sanitaire voorzieningen moeten nog wel gesloten blijven.

Bekijk de maatregelen van 6 mei voor meer informatie. En wat dit voor u betekent.

Noodverordening

In de regio Haaglanden geldt een noodverordening. Hierin staan de maatregelen van het kabinet uitgewerkt. Ook geeft de noodverordening extra bevoegdheden aan de burgemeester. Deze kan bijvoorbeeld winkels sluiten of boetes uitdelen als de maatregelen niet worden nageleefd.

Warenmarkt

De warenmarkten op dinsdag, donderdag en zaterdag gaan door. Er worden alleen etenswaren verkocht. En er zijn maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Meer informatie

Als gemeente volgen we het advies en de informatie van de autoriteiten op dit gebied, GGD en het RIVM, op de voet. Kijk voor maatregelen en actuele informatie over het coronavirus op:

Ook is er een landelijk informatienummer 0800-1351 (elke dag bereikbaar van 8.00 - 20.00 uur). 

Laatste berichten

Kijk op de nieuwspagina voor de laatste berichten.
Terug
vrijdag 15 mei 2020 06:45:24 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob