Laatste Nieuws

Onkruidbeheersing in de stad

 

Het is voorjaar. De bomen komen in blad, het groen begint weer te groeien – en dat geldt natuurlijk ook voor onkruid. In Delft wordt dat regelmatig weggehaald.

De mensen van Werkse! schoffelen in Delft de boomspiegels van duizenden bomen langs straten en lanen. En in opdracht van de gemeente verwijderen de aannemers in het groen het onkruid van stoepen, straten en paden. Dit doen ze op verschillende manieren.

In onze stad worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt voor het verwijderen van onkruid op straten en stoepen; de aannemers hebben daar allerlei andere methoden en machines voor.

Onkruidbeheersing in de stad

Vegen

Goede onkruidbestrijding begint met het regelmatig vegen van de straten. Want vegen haalt niet alleen vuil weg, maar ook de voedingsbodem voor onkruid. Daarom is het zo belangrijk dat in het najaar zoveel mogelijk bladeren van de straten worden verwijderd en opgeruimd.

Warmte

Onkruid tussen tegels en op schelpenpaden is vaak moeilijk te verwijderen. Dit wordt meestal met warmte weggehaald: met branders, hete lucht of heet water. Op lastige plekken worden kleinere machines of bosmaaiers gebruikt.

Zorg voor opstaande rand

Een nadeel van het gebruik van warmte is dat het geen onderscheid maakt tussen onkruid of uw goed verzorgde planten aan de rand van de tuin of langs uw gevel. U kunt de aannemers dan ook helpen door voor een goede opstaande rand te zorgen. De warmte komt dan minder gemakkelijk bij uw planten. Nóg fijner is het als u zelf het onkruid op de stoep, langs de gevel of bij de regenpijp weghaalt. De machines kunnen dan meer afstand houden van uw gevel, haag of planten.


Wilt u zelf een geveltuin of boomspiegeltuin? Kijk voor meer informatie op www.delft.nl/zelfbeheer.
Terug
vrijdag 15 mei 2020 06:49:33 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob