Laatste Nieuws

Tulpenpiramide langs de A13

 

Delft krijgt de grootste tulpenpiramide ter wereld. De 12 meter hoge piramide wordt als een obelisk op de grens van Delft langs de A13 in het kunstlandschapspark van Land Art Delft geplaatst. Het icoon is straks van grote afstand te zien zijn. Het is een uitnodiging om naar Delft te komen, de stad met haar lange historie in nijverheid, innovatieve kennis en internationale betrekkingen. 

Sinds het kunstlandschap van Land Art Delft bestaat, heeft directeur Paula Kouwenhoven de wens om hét icoon van Royal Delft, de ‘Tulpenpiramide’, te vergroten. Het is een eerbetoon aan de stad Delft en haar beroemde product het Delfts blauwe aardewerk. Daarom wil Land Art Delft een zogenoemd ‘landmark’ realiseren. Daarbij is het Delfts blauw herkenbaar in de meest iconische uitvoering: de tulpenpiramide.

Tulpenpiramide langs de A13

Delft & de Gouden Eeuw

Het Project ‘De Tulpenpiramide’ is in 2019 gestart als een onderdeel van het themajaar ‘Delft & de Gouden Eeuw’ en bestaat uit een samenwerking van Land Art Delft met Royal Delft. De Gemeente Delft, Delft Marketing en diverse ondernemersorganisaties hebben ook bijgedragen aan het project. Het schilderen van de tulpenpiramide vindt plaats op het evenemententerrein van Lijm & Cultuur dat hiervoor een gebouw  beschikbaar stelt.

Eerste penseelstreken

Het beschilderen van dit 12-meter hoge kunstwerk is inmiddels gestart. Initiatiefnemer Paula Kouwenhoven van Land Art Delft en wethouder Bas Vollebregt van o.a. cultuur hebben symbolisch de eerste penseelstreken aangebracht. De penselen zijn nu weer overgenomen door de schilders van Royal Delft. Zij schilderen het kunstwerk op ambachtelijke wijze met de hand af.  De tulpenpiramide is vanaf juni te zien in het landschapspark langs de A13.
Terug
vrijdag 15 mei 2020 06:58:05 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob