Laatste Nieuws

Stadsarchief werkt aan collectie corona

 

Het Stadsarchief Delft werkt aan een collectie over de impact van de coronaperiode op Delft en de Delftenaren. Uw bijdrage is welkom!  

Het coronavirus beheerst wereldwijd het nieuws en onze levens. Ook in Delft heeft het grote gevolgen. Om verspreiding van het virus tegen te gaan, zijn allerlei maatregelen genomen waardoor scholen, de horeca, de cultuursector, veel winkels en (sport)clubs gesloten waren of nog steeds zijn. Grote bijeenkomsten, feesten en herdenkingen gaan niet door. We werken massaal vanuit huis en het ziet er naar uit dat we voorlopig in een anderhalvemeter-samenleving leven.

Stadsarchief werkt aan collectie corona

Coronaviruscollectie015

Wat maakt u mee, wat houdt u bezig in deze tijd? Houdt u een dagboek of blog bij? Heeft u foto’s gemaakt van uw werkplek of van een lesdag thuis? Van de aanpassingen in uw bedrijf? Het Stadsarchief Delft wil dit materiaal graag bewaren voor de toekomst. Het getuigt immers van een invloedrijke periode.

Indienen via formulier

Wilt u bijdragen aan de Coronaviruscollectie015, deel dan uw foto’s, flyers, dagboek of andere bestanden met het Stadsarchief Delft. U kunt uw materiaal indienen via het formulier op de website van het Stadsarchief. Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen via stadsarchief@delft.nl.  

Deponeren

Met regelmaat wordt een selectie van de inzendingen gepubliceerd op de website en social media van het Stadsarchief Delft. Vindt u uw bijdrage te persoonlijk voor directe publicatie of openbaarheid, dan kunt u deze ook deponeren bij het Stadsarchief en een jaar afspreken waarin het wel openbaar mag worden.

 

Foto: Stadsarchief Delft - Ton de Ruiter
Terug
vrijdag 15 mei 2020 07:01:03 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob