Laatste Nieuws

Geen huurverhoging

 

De woningcorporaties DUWO, Woonbron en Vidomes verhogen dit jaar voor bepaalde groepen huurders de huur niet. Geldt dit ook voor u? Dan blijft uw netto huur in 2020 hetzelfde. Maar u moet dit wel aanvragen.

 

De corporaties willen ervoor zorgen dat u geen financiële problemen krijgt vanwege een te hoge huur. Daarom verhogen ze de huur niet bij een laag inkomen en een hoge huur. Vorig jaar hebben corporaties dit voor de 1e keer gedaan. De gemeente en de corporaties bekijken of dit ook volgende jaren kan.

Geen huurverhoging

Voor wie?

Heeft u een bijstandsuitkering? Of heeft u in 2019 of 2020 een Delftpas voor € 5 gekocht? En is uw netto huur meer dan:

CorporatieNetto huur
DUWO € 664
Woonbron € 664
Vidomes € 664 voor eengezinswoningen
Vidomes € 620 voor appartementen
Vidomes € 738 als u alleen of samen in een
woning met 4 kamers of groter woont

Dan krijgt u een brief van de gemeente. Deze heeft de titel "Huurverhoging? Niet voor u!"

Aanvragen

Heeft u een brief gekregen? En wilt u dat uw huur hetzelfde blijft? Dan kunt u dit eenvoudig aanvragen. Onderteken de brief en stuur deze op naar uw woningcorporatie. Zij sturen u daarna een bevestiging. Hierin staat dat uw huur dit jaar niet verandert. Meer hoeft u niet te doen.

Wat is netto huur?

De netto huur heet ook wel basishuur of kale huur. Dit is de huur zonder servicekosten. U vindt de netto huur op uw huurspecificatie. Deze heeft u in april van uw woningcorporatie gekregen.

Geen brief gehad?

Denkt u in aanmerking te komen voor de regeling? Maar heeft u geen brief gehad? Neem dan contact op met de gemeente via het contactformulier. Of bel 14015.

U kunt ook contact opnemen met het Instituut Sociaal Raadslieden. Stuur een e-mail naar sociaalraadslieden@delft.nl of bel 015 - 219 79 70.

Iets hoger inkomen?

Heeft u een inkomen op of iets boven het minimum niveau? En huurt u een woning bij Vidomes of Woonbron? Dan komt u mogelijk ook in aanmerking om uw huur niet te verhogen. Kijk op de website van Vidomes of Woonbron of dit ook voor u geldt.
Terug
vrijdag 22 mei 2020 08:20:25 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob