Laatste Nieuws

Ronde door de binnenstad

 

De gemeente heeft op dinsdag 19 mei samen met Koninklijk Horeca Nederland afdeling Delft een rondje door de binnenstad gemaakt. Ze bekeken hoe ze om kunnen gaan met de terrassen in Delft in de ander-halve-meter-economie. Waar zijn uitbreidingsmogelijkheden, waar zijn straks knelpunten en wat kan er op de korte en lange termijn met de indeling van terrassen en terrasboten?

 

Hierbij wordt in eerste instantie gekeken naar de mogelijkheden binnen de huidige terrassenkaart. In tweede instantie wordt voor individuele gevallen ook gekeken naar mogelijkheden om terrassen te verruimen. De veiligheid in stad blijft evenwel leidend. Hulpdiensten dienen voldoende ruimte te hebben om de gehele stad goed te kunnen bereiken. De toestroom van bezoekers moet beheersbaar blijven om een veilige afstand te kunnen garanderen.

Ronde door de binnenstad

Grote impact

De openstelling van restaurants en terrassen per 1 juni zal een grote impact hebben op de binnenstad. Dit vraagt om een integrale aanpak, waarbij openstelling horeca, bezoekersbewegingen, maar ook een verantwoorde opschaling van de warenmarkt worden meegenomen.  De indeling van de terrassen en plaatsen van terrasboten maakt deel uit van een integraal plan om de openbare ruimte zo in te richten dat er binnen de ander-halve-meter-economie ruimte is voor ondernemers, bewoners, bezoekers, de warenmarkt en de terrassen.
Terug
vrijdag 22 mei 2020 08:27:04 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob