Laatste Nieuws

Veilige afstand in binnenstad

 

Op 1 juni worden de corona-maatregelen soepeler. U kunt dan bijvoorbeeld weer een terras bezoeken. Maar ook restaurants, het theater en de bioscoop mogen weer gedeeltelijk open.

Het is fijn dat er weer meer kan. Maar dit betekent ook dat het drukker wordt op straat. Vooral in de binnenstad waar de ruimte beperkt is. Daarom gelden vanaf 1 juni een aantal maatregelen in de binnenstad. Deze zorgen ervoor dat iedereen veilig en op 1,5 meter afstand van elkaar kan blijven. Is het te druk in de binnenstad? Komt u dan een andere keer terug.

Hieronder ziet u de maatregelen vanaf 1 juni. En waar deze geldig zijn. De maatregelen kunnen ieder moment aangepast worden vanwege uw veiligheid.

Veilige afstand in binnenstad

Voetgangersstromen

In veel straten hebben we de straat gescheiden door 2 voetgangersstromen te maken. De voetjes op de straat geven aan waar u kunt lopen.

Zuidzijde stad in en noordzijde stad uit

Er zijn straten waar we u vragen om de noordzijde de straat in te gaan en aan de zuidzijde de straat uit te gaan.

Alleen toegang voor voetgangers

Enkele smalle straten worden tijdelijk alleen toegankelijk voor voetgangers. Fietsers kunnen deze straat dus even niet gebruiken.

Eenrichtingsverkeer voor fietsers

In sommige straten mogen fietsers alleen één richting op.

Laat de ander eerst passeren

In de korte steegjes laat u de ander eerst passeren voordat u zelf de steeg inloopt.

Geen fietsen plaatsen

Op diverse locaties kunt u tijdelijk uw fiets niet meer parkeren. Hier worden op dit moment alternatieve locaties voor gezocht.

Plattegrond

Op de plattegrond ziet u op welke locaties de maatregelen gelden. Klikt u op het rondje dan verschijnt de maatregel in een pop-up. De maatregelen zijn ook op straat duidelijk aangegeven met borden en sjablonen op de straat. Alle adressen blijven bereikbaar. De maatregelen kunnen ieder moment aangepast worden vanwege uw veiligheid.

Overlast

De gemeente neemt deze maatregelen samen met organisaties in de stad, waaronder de Stichting Centrum Management Delft, Koninklijk Horeca Nederland-Delft, de marktmanager, bewonersorganisaties in de binnenstad en andere ondernemers,  Wij proberen de  overlast zoveel mogelijk te beperken. Toch kunnen de maatregelen soms lastig zijn. Zowel voor bewoners als voor bezoekers. Hiervoor vragen wij uw begrip.
Terug
vrijdag 29 mei 2020 08:02:01 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob