Laatste Nieuws

Hobbelig is nu strak en comfortabel

 

De Mercuriusweg in Delft is heringericht. Vorig jaar was dit nog een brede klinkerweg, nu rijdt u comfortabel over het strakke rode asfalt van deze nieuwe fietsstraat. Ook heeft u op de Mercuriusweg voorrang op de zijstraten, waardoor u lekker snel de fietsroute kunt afleggen.

 

Het project herinrichting Mercuriusweg maakt deel uit van de route tussen Poptahof en de TU. Deze route wordt ingericht als fietsverbinding met een ecologische zone. Dat houdt in dat er langs de route meer aandacht en ruimte is voor groen.

Hobbelig is nu strak en comfortabel

Opknapbeurt

De eerdere herinrichting van de Abtswoudseweg tot fietsstraat is onderdeel van deze omvorming tot ecologische fietsverbinding. Binnen een paar jaar krijgt ook het middendeel, het bromfietspad tussen de Mercuriusweg en Abtswoudseweg, een opknapbeurt.

Goed voor milieu

Fietsen is leuk, gezond, goed voor het milieu en voor ritjes binnen Delft vaak ook nog eens sneller dan de auto. Omdat de gemeente fietsen in Delft  stimuleert, krijgt de fietser op veel plekken in de stad ruim baan en legt de gemeente comfortabelere fietsvoorzieningen aan.     
Terug
vrijdag 29 mei 2020 08:05:09 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob