Laatste Nieuws

Geldzorgen? Zoek dan hulp!

 

Door de coronacrisis komen nóg meer mensen in de financiële problemen. Geldt dat ook voor u? De gemeente helpt u graag om erger te voorkomen. Dit doet de gemeente in samenwerking met Geldfit. Voorkom erger en doe de Geldfit-test.

Op de website van Geldfit vindt u een korte test. Door een paar korte vragen te beantwoorden, wordt snel duidelijk of uw geldzaken op orde zijn of dat u hulp kunt gebruiken. De gemeente wil meer inwoners bereiken die financiële problemen hebben. Daarom werkt ze nu samen met Geldfit. Blijkt uit de test dat u bijvoorbeeld moeite heeft elke maand de huur te betalen, dan kunt u hulp krijgen van de Financiële Winkel. Ook zijn er vrijwilligers van Financiën voor Elkaar die u graag willen helpen.

Geldzorgen? Zoek dan hulp!

Eerder hulp durven vragen

Robin Sanches, consulent schuldhulpverlening van de Financiële Winkel: “Mensen wachten vaak te lang met hulp vragen. Achteraf zeggen ze: had ik het maar eerder gedaan! Ze zien zelf geen uitweg of denken dat hun problemen niet groot genoeg zijn. We hopen dat met een project als Geldfit mensen eerder hulp durven te vragen. Want hoe langer je wacht, hoe groter je schulden worden.”

Kijk voor meer informatie op de website van Geldfit en op deze website op de pagina Hulp bij schuld.
Terug
vrijdag 5 juni 2020 07:21:48 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob