Laatste Nieuws

Sint Sebastiaansbrug gaat open!

 

De nieuwe Sint Sebastiaansbrug gaat op vrijdag 12 juni om 12.00 uur open. Dan kunnen auto’s, fietsers en voetgangers er weer overheen. De opening kan vanwege de coronacrisis helaas niet feestelijk verlopen en vindt dus plaats zonder tromgeroffel. Maar het is wel een bijzondere mijlpaal. De bussen van EBS maken op zondag 14 juni hun eerste rit over de brug. De RET volgt vanaf maandag 15 juni met de buslijnen 40 en 174.

 

De nieuwe Sint Sebastiaansbrug zorgt voor een veilige en vlotte verbinding tussen het centrum van Delft en de TU-wijk. De brug heeft net als de oude brug een doorvaarthoogte van 4,5 meter. In tegenstelling tot de oude brug is de nieuwe brug ook geschikt voor de trambaan van tramlijn 19.

Sint Sebastiaansbrug gaat open!

Deze tramlijn gaat later rijden. Er loopt namelijk nog een onderzoek om de hinder voor onderzoekslaboratoria van de TU Delft te minimaliseren. De verwachting is het nog enkele maanden gaat duren om alles goed in kaart te brengen.

Geluidsarm asfalt

De nieuwe brug heeft geluidarm asfalt. Gemotoriseerd verkeer beschikt op de nieuwe brug over twee keer één rijstrook. Voor het openbaar vervoer zijn twee rijstroken beschikbaar voor tram en bus. Deze rijstroken liggen aan de oostzijde van de brug. Aan beide kanten liggen voet- en fietspaden.

Meer weten? Bekijk dan nu alvast de korte video die over de nieuwe Sint Sebastiaansbrug is gemaakt. Of volg de laatste ontwikkelingen live via de webcam op de brug.
Terug
vrijdag 12 juni 2020 08:27:05 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob