Laatste Nieuws

Parkeren zorgt voor levendig debat

 

Er zijn weinig onderwerpen op de politieke agenda in Delft die de stad zo in beroering brengen als parkeren. Dat bleek op dinsdag 30 juni weer tijdens het uitvoerige en levendige debat over het voorstel Parkeertransitie in de extra oordeelsvormende vergadering van de commissie Ruimte en Verkeer.

Met dit voorstel wil het college door te sturen op parkeren meer beschikbare ruimte creëren in de stad. Het college wil door een aanpassing van de tarieven bewoners in de binnenstad verleiden om in de parkeergarages te parkeren, meer duidelijkheid op straat door eenduidige parkeerregimes en parkeerproblemen voorkomen door in plaats van ze achteraf op te lossen proactief te reguleren. De insprekers die dinsdag aan het woord kwamen,  staken hun kritiek niet onder stoelen of banken. Zij hekelden onder meer de snelheid waarmee het college dit plan door de raad wil laten vaststellen en het gebrek aan overleg met de bewoners. Lees meer…

Parkeren zorgt voor levendig debat

Islamitische basisschool

In de commissie Sociaal Domein en Wonen steunden alle fracties het voorstel van het college om niet in te stemmen met een Islamitische basisschool in Delft.  Nagenoeg alle fracties spraken  zich uit voor een divers onderwijsaanbod en vrijheid van onderwijs, maar ook voor de levensvatbaarheid van scholen. Die is er voor een Islamitische basisschool niet, zo bleek uit de wettelijke toets die het college heeft laten uitvoeren. De voorzitter van de Stichting Islamitisch College nodigde de fracties uit voor een gesprek. Ook refereerde hij aan de wens van Delftse ouders die hun kinderen liever in Delft naar een Islamitische school brengen, in plaats van Schiedam of Den Haag. Die wens telt volgens de huidige wetgeving echter niet mee als criterium om de levensvatbaarheid van een school aan te tonen. Lees meer….
Terug
vrijdag 3 juli 2020 08:15:45 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob